Ontdek onze verschillende diensten

Wij zijn AXP speciaal voor modellen. Geen gewone administrateur of fiscalist maar één die persoonlijk betrokken is en met veel plezier extra stappen voor jou zet. Wij bieden graag meerwaarde aan jou. Bekijk hieronder onze diensten

01.

Administratie

Als fashionmodel ben je een ondernemer en dien je een boekhouding bij te houden. Wij verzorgen je gehele financiële administratie. Wij vragen zelf de statements op bij de bureaus na jouw toestemming en controleren dit met de door jou aangeleverde overzichten.

Wij verwerken je creditcardoverzichten, gebruiken een fijne app die je kunt installeren op je smartphone voor de bonnen die je hebt. En waar je overal ter wereld je administratie in kunt uploaden. Aan de hand van de verzamelde gegevens stellen wij aan het einde van het boekjaar je winstcijfers op.

02.

Inkomsten-
belasting

Aan de hand van je winstcijfers bereiden wij ook je aangifte inkomstenbelasting voor en hierin nemen wij uiteraard ook je eventuele overige inkomsten en andere fiscale aangelegenheden mee. Heb je een fiscaal partner dan dienen wij ook de aangifte in, uiteraard in overleg met jou.

Wij hebben vaste contactpersonen bij de Belastingdienst waardoor we goed kunnen schakelen als dit nodig is. Over bijvoorbeeld specifieke situaties die bij jou als model kunnen voorkomen.

03.

Omzet-
belasting (BTW)

Een ondernemer dient verplicht de aangifte omzetbelasting (BTW) in te dienen. Dit is meestal per kwartaal. Wij verzorgen ook dit proces voor je! Aan de hand van je kwartaalrapportage stellen wij je aangifte op en dienen deze in bij de Belastingdienst. Daarnaast stellen wij de ICP aangiften voor je op met daarin alle inkomsten binnen Europa vermeld.

04.

Internationaal

Wij hebben jarenlange ervaring met internationale belastingverdragen. Zo weten wij welke maatregelen er genomen moeten worden zodat er over je inkomsten geen dubbele belasting geheven wordt! Onze fiscalisten houden  zich hiermee bezig en proberen dit altijd te voorkomen mits er een verdrag is.

Mocht er in het buitenland toch onterecht belasting ingehouden zijn, dan zorgen onze medewerkers voor een oplossing. Voor o.a. Duitsland, Australië, de Verenigde Staten en Engeland verzorgen wij een teruggaaf indien jij Nederlands belastingplichtige bent.

05.

Advies

Naast jouw standaard administratie en de aangiftes bieden wij nog meer! Wij begeleiden al jarenlang meer dan 250 modellen bij hun succesvolle carrière en weten de antwoorden op al je vragen.

  • Welke kosten kan ik zakelijk nemen?
  • Is het verstandig om een bepaalde periode in het buitenland te verblijven?
  • Kan ik een appartement kopen en is dat verstandig?
  • Wat voor fiscale gevolgen krijg ik mee te maken als ik ga trouwen of een kindje krijg?
  • Is mijn ondernemingsvorm nog wel de juiste voor mij ?

Heeft jouw partner ook een onderneming? Kijk ook eens op de site van AXP voor Adviseurs onder de Contact pagina.

Bij AXPforModels  kun je je vragen kwijt bij onze deskundige medewerkers.

Wij helpen je graag!

06.

Vaste tarieven

Al onze standaard diensten verlenen wij voor vaste tarieven, zowel je administratie en belastingaangiften als buitenlandse aangiften! Onze fiscalisten en administratieve talenten staan voor je klaar! Betreft het maatwerk, of zijn er bijzondere situaties binnen fiscaal partnerschap of uitgebreid advies over zaken? Ook hiervoor kun je terecht bij AXP en zullen wij in overleg met jou de kosten bespreken.

Interesse gewekt? Kom vrijblijvend langs in Amsterdam voor een kennismakingsgesprek of vul je gegevens in op de contactpagina.